Ева Майдел и децата от ДГ „Райна Княгиня“ – Велико Търново отбелязаха световния ден на околната среда

Екипът на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и децата от ДГ „Райна Княгиня“ във Велико Търново засадиха цветя, храстовидни растения и туи в двора на детското заведение по повод Световния ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни.

„Значението на грижата за околната среда трябва да бъде обяснявано и възпитавано у децата от ранна възраст. Важно е за изграждането им като личности и действията им дори и като малки имат ефект върху околната среда. Благодаря на ръководството и учителите в ДГ „Райна Княгиня“ за отзивчивостта и се надявам грижата за околната среда да е редовна тема в игрите и заниманията на децата.“ Това заяви Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново и осъществява редица инициативи в областта.

След като засадиха и поляха растенията, децата обещаха да полагат грижи за тях и да ги пазят,  за да може всички да им се радват. Преди това, децата се включиха активно и в изнесената беседа за значението на околната среда и важността на нейното опазване и съхранение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *