Монтана

Ако търсим пример за подражание за общините в Северозападна България, това безспорно е Монтана.

Градът е на едно от водещите места по изпълнение на европейски проекти в страната. Там работят и някои от най-големите компании в България, а с усилията на правителството и европейското финансиране през последната година се подобрява и инфраструктурата и свързаността на региона.

По европейски модел

В края на 2019 г. Ева Майдел откри своя информационен офис в Монтана. „Като български евродепутат основен мой приоритет е Европа да стигне до всеки български град и село. Затова съм щастлива, че с гражданите на Монтана и областта ще имаме възможност да общуваме все по-често и директно. Всеки, който иска да получи информация за Европейския съюз, за правата му като европейски гражданин или възможности за учене, работа и финансиране от ЕС, може да получи тази информация в офиса“, каза тя по време на откриването, на което присъстваха кметът на града Златко Живков, народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ и СДС и граждани.

„Всеки път, когато идвам в Монтана виждам, че областта се променя и постепенно се развива по европейски модел“, каза още Майдел. По нейните думите за последните 12 години в общината се произвежда с 50% повече, а брутният вътрешен продукт на глава от населението се е увеличил с 80%.

За контакт с информационен офис Монтана

Имейл: eva.maydell-office@ep.europa.eu