За медиите

В последените осем години Ева Майдел беше в основата на ключови законодателни поправки и получи широко международно признание за работата си.

На обявяването на 28-те най-влиятелни европейци за 2016 г. според Politico в Брюксел

2020 г.

Ева Майдел работи по най-важните теми за Европейския съюз в може би най-тежката година от основаването му.  Тя участва в решенията за справяне с кризата, породена от Covid-19, формиранетo на бюджета на ЕС до 2027 г., както и по влизането на България в Еврозоната и Банковия съюз. През септември тя бе поканена за член на Специалната комисия по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера (AIDA), където е координатор и говорител на групата на ЕНП, а през ноември беше преизбрана за председател на „Европейското международно движение” с мандат до 2023 г.

2019 г.

Ева Майдел беше преизбрана за член на Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП). Tя се присъедини към Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE). Тя беше докладчик и основен преговарящ за Европарламента по Регламента за презграничните плащания. С него през март 2019 г. тя намали десетократно таксите за парични преводи в евро в България. Тя работи и по разпоредбите за модернизиране на защитата на потребителите. Така се премахна един истински двоен стандарт в Европа.

2018 г.

Ева Майдел беше сред ключовите лица на Българското Председателство на Съюза на ЕС и се включи в много инициативи по време на това историческо за страната ни събитие в началото на 2018 г. През декември тя бе включена в списъка на 20-те най-влиятелни млади политици в света в класацията на глобалната мрежа за политика Apolitical. Също през декември тя бе избрана сред „20-те жени, които изграждат образа на Брюксел“ за 2018 г. на „Политико“.

2017 г.

През март 2017 г. Ева Майдел беше избрана за Най-добър евродепутат в областта на новите технологии. През декември стана първата жена, избрана за председател на Международното европейско движение. Същия месец тя бе селектирана от „Политико“ сред „най-впечатляващите 28 души от 28 държави“, които променят, трансформират и движат Европа през 2017 г.

2016 г.

През 2016 г. тя стана част от селекцията 30 under 30 Europe на Forbes и беше единствената директно избрана от гражданите за включване в списъка на Politico с 40-те най-влиятелни евродепутати. През 2016 г. беше отличена от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството.

2015 г.

През 2015 г. тя беше отличена като Най-добър млад евродепутат, включена в списъка със 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на Financial Times и стана част от Politico 28 – селекция на най-влиятелните европейци от всяка държава-членка на ЕС на престижното издание.

 

Прессъобщенията за дейностите на Ева Майдел може да бъдат свалени оттук.

Разгледайте докладите за работата на Ева Майдел през 2015, 2016, 2017 и 2018 г.

Запознайте се в детайли с парламентарната дейност на Ева Майдел.