Ева Майдел: В ЕНП чертаем пътя за една по-амбициозна Европа

„В последните три дни групата на Европейската народна партия в Европарламента, част от която е и групата на евродепутатите на ГЕРБ, дебатирахме приоритетите за една по-амбициозна Европа. Европа, която защитава гражданите си и допринася за сигурността на континента. Европа, която създава възможности за бизнесите и за гражданите да развиват идеите и талантите си. Европа, която инвестира в работни места, инфраструктура и по-добър стандарт на живот.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на политически семинар в Мюнхен, организиран от фракцията на Христиан-демократичния и Христиан-социалния съюзи в Европейския парламент.

Целта на събитието е да направи обзор на работата на групата на ЕНП през последните четири години и да постави приоритетите занапред. Защитата на европейския начин на живот, предизвикателствата пред ЕС и амбициите за бъдещето на Европа бяха сред основните теми на форума в Мюнхен. В дискусиите се включиха българският евродепутат Ева Майдел и ръководителят на българската делегация на групата на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев. Сред специалните гости бяха германският канцлер Ангела Меркел, хърватският премиер Андрей Пленкович, австрийският канцлер Себастиан Курц, бизнес лидери и академични експерти. „Напълно споделям приоритетите, които канцлера Меркел очерта в отговор на моя въпроса към нея – нужни са политики, които да подготвят европейските граждани за промените на работния пазар. Придобиването на умения през целия живот трябва да стане наш приоритет.“ сподели Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) след участието и в сесията с германския канцлер.

„Получихме ясни сигнали от европейските лидери, че приоритетите за бъдещето на Европа, поставени от българското председателство, а именно по-сигурни граници, конкурентоспособност, европейска перспектива за Западните Балкани ще продължат да бъдат на дневен ред и в следващите години. Това е политически успех за българското правителство“, коментира още евродепутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *