Свързани региони

Развитието на регионите е от изключителна важност за просперитета на отделните държави, но и на Европа като цяло. Това важи особено силно за страна като България, в която има големи икономически разлики между отделните общини.

Затова Ева Майдел подкрепя българските градове с конкретни проекти и проактивно призовава гражданите да станат двигателят за развитие на своята общност.

По време на традиционен празник в град Елена на 14 октомври 2016 г.

Извънредното положение, наложено заради пандемията от Covid-19, затрудни директния диалог на Ева Майдел с българските граждани, като постави приоритет на безопасността и здравето. Още от началото на първия си мандат обаче тя осъществява редица инициативи и често посещава София, Велико Търново, Пловдив и областта, Монтана, Дупница, Русе.

С дейността си в регионите Ева Майдел информира гражданите и техните представители в общините за възможностите, които Европейският съюз им предоставя, и за конкретни инициативи и проекти.

София

София успя да се нареди сред най-прогресивните столици в Европа и икономически е един от най-бързо развиващите се градове в целия свят.

В основата на това развитие са бизнеси с голяма добавена стойност – стартиращи компании, технологични фирми, иновативни бизнеси в различни браншове.

Прочетете повече

С генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес на гости в Столична община

Велико Търново

Старата столица Велико Търново е огнище на българския дух и идентичност от времената на Втората българска държава, при Асеневци, през Възраждането и до днес.

Освен че е един от най-динамичните градове в България, Велико Търново сега е и притегателен център за студенти и туристи, място с неповторима атомосфера и собствен облик.

Прочетете повече

На 22 март, официалния празник на Велико Търново, през 2017 г.

Хасково

Подобряващата се инфраструтура и проницателното местно управление на ГЕРБ в последните години вече дават резултат и в област Хасково се насочват все повече инвеститори.

Нещо повече: регионът има потенциала да се превърне в новата голяма и иновативна икономическа зона в България.

Прочетете повече

На посещение в Хасково през февруари 2017 г.

Монтана

Ако търсим пример за подражание за общините в Северозападна България, това безспорно е Монтана.

Градът е на едно от водещите места по изпълнение на европейски проекти в страната. Там работят и някои от най-големите компании в България, а с усилията на правителството и европейското финансиране през последната година се подобрява и инфраструктурата и свързаността на региона.

Прочетете повече

Русе

Русе е пример за ефективно партньорството между местно управление и бизнес за развитие на образованието и технологиите в града.

Днес градът показва добри макроикономически показатели, бързо развиващ се индустриален сектор, а в рамките на последните десет години добавената стойност от местната икономика нараства с близо 70%.

Прочетете повече

С народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова и заместник-кмета на Русе Страхил Карапчански през 2019 г.

Пловдив област

Пловдив област е един от икономическите локомотиви на България.

Отличната инфраструктура, талантливото и предприемчиво население и местното управление са основните фактори за европейския облик на областта.

Прочетете повече

На среща над 130 директори и учители от област Пловдив в читалището на село Белащица през пролетта на 2019 г.