#Regulation­4Innovation

Regulation4Innovation e eжегодна конференция на високо равнище, която се провежда в Брюксел.

Tя среща водещи експерти в областта на технологиите, които обсъждат най-важните теми в сектора.

Първото издание на конференцията се проведе на 25 май 2016 г.

С еврокомисаря Карлош Моедаш на първото издание на Regulation4Innovation

#Regulation4Innovation e eжегодна конференция на високо равнище, която се провежда в Брюксел. Tя среща водещи експерти в областта на технологиите, които обсъждат най-важните теми в сектора. Първото издание на конференцията се проведе на 25 май 2016 г.

В двата й дискусионни панела участваха високопоставени политици: еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер, еврокомисарят по иновациите Карлош Моедаш, както и министърът по европейските въпроси на Великобритания Дейвид Лидингтън. Сред представителите на бизнеса личаха имената на Мартин Лоренцон, съосновател и председател на Борда на директорите на шведската стрийминг платформа Spotify, Рачел Уестоун, старши вицепрезидент на Uber, Алесандро Куриони, ръководител на IBM Research в Европа, Атила Нарин, ръководител бизнес развитие и архитектура на решенията на Amazon Web Services, и много други.

Двучасовата конференция, на която присъстваха над 100 заинтересувани страни от цяла Европа, беше модерирана от главния редактор на Financial Times за Брюксел Алекс Баркър. По покана на Ева Майдел присъстваха и представители на част от фирмите, отличени на „Наградите на БАИТ 2015“, което се проведе в рамките на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016, целяща да се повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на електронните им умения.

„В момента регулираме неща, които не познаваме. Над 80% от данните в Европа в момента са неструктурирани, те приличат на „тъмната материя“ във физиката и са нужни ресурсите на големи облачни системи, за да се извлече полза от тях“, каза еврокомисар Карлош Моедаш, oткривайки първия панел на конференцията.

„Регулациите и глобалните стандарти като GSM създават по-голям световен пазар, на който фирмите се конкурират“, каза във втория панел на конференцията еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. Според нея при регулациите трябва да се „пипа“ много внимателно, за да не се блокират иновациите, а в същото време да се следи дадени компании да не злоупотребяват с пазарната си мощ и да спират навлизането на нови и млади играчи.

В рамките на конференцията #Regulation4Innovation се взе решение да бъде създаден Съвет на високо равнище, който да задава тенденциите за регулиране на новите пазарни модели. Негова цел ще бъде насърчаването на иновациите и дигитализацията.

Очаквайте тук повече подробности за второто издание на конференцията #Regulation4Innovation през 2017 г.