Хасково

Подобряващата се инфраструтура и визионерското местно управление вече дават резултат и област Хасково вече се превръща в атрактивна дестинация за международни инвеститори.

Нещо повече: регионът има потенциала да се превърне в новата голяма и иновативна икономическа зона в България.

Ева Майдел в Хасково през февруари 2017 г.

Хасково е регион с потенциал

В последната година община Хасково успя да привлече инвестиции в размер на 100 млн. лв. и вече се превръща в атрактивна дестинация за международни инвеститори. Градът е един от малкото в България, които разработиха и приеха наредба за насърчаване на инвестициите. Той също така е и един от първенците по саниране на жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност. Нещо повече: регионът притежава потенциала да стане новата голяма и иновативна икономическа зона в България.

Ева Майдел е много активна в региона. По нейна покана през 2016 г. кметът на общината  Добри Беливанов, заедно с  кмета на община Харманли Мария Киркова бяха на работно посещение в Брюксел с бизнес делегация от двата града. Първата регионална среща на структурата Предриемачи ГЕРБ се проведе именно в Хасково. През 2016 г. в града се проведоха още семинар за развитието на уменията на XXI век, както и състезанието по програмиране за ученици Code4tech.

През февруари 2017 г. в рамките на Европейската седмица на стартъпите Европейският информационен офис на евродепутатa от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Хасково и МГЕРБ организираха среща–дискусия между млади хора и представители на бизнеса от региона. Месец по-късно Ева Майдел организира в града и бизнес форум. В него участваха кмета Добри Беливанов и кмета на Димитровград Иво Димов. В събитието се включиха и много представители на големи фирми и консултантски компании.

Eвропейски информационен офис в Хасково

Тел.: + 359 898 646035
Email: haskovo@evamaydell.eu