Хасково

Подобряващата се инфраструтура и проницателното местно управление на ГЕРБ в последните години вече дават резултат и в област Хасково се насочват все повече инвеститори.

Нещо повече: регионът има потенциала да се превърне в новата голяма и иновативна икономическа зона в България.

На посещение в Хасково през февруари 2017 г.

Хасково е регион с потенциал

Благодарение на усилията на правителството на Бойко Борисов за подобряване на инфраструктурата и целево отпуснатите средства за региона Област Хасково успя да привлече чуждестранни инвестиции и се превръща в атрактивна дестинация за международни инвеститори.

Градът е един от малкото в България, които разработиха и приеха наредба за насърчаване на инвестициите. Той също така е и един от първенците по саниране на жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност. С по-стратегическия ангажимент на бизнеса и инвестиционни експерти и чрез  цялостна стратегия регионът може да се се превърне в устойчива икономическа зона.

Ева Майдел е много активна в региона.

През 2018 г. тя организира в Димитровград дискусия на тема „Образование, кадри, растеж”. Домакин на форума бе кметът на Димитровград Иво Димов, а в дебатите участваха народният представител от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, представители на образователни институции, НПО и граждани. Заедно с народният предствител Георги Станков евродепутатът посещава и се среща с граждани в други населени места от областта като Харманли, Любимец, Свиленград. Тя подкрепи и мажоретен състав от Симеоновград, благодарение на което младите дами успяха да участват в редица престижни международни турнири през последните години.

През 2017 г. по покана на Ева Майдел хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ и народният оркестър към общината поведоха Голямото хоро на централния площад в Брюксел, в което се включиха над 1000 души от целия свят. Освен това, Ева Майдел подкрепи певчески състав от 12 души за участие в един от най-големите национални фолклорни фестивали „Кехлибарен грозд“, провеждащ се в с. Лозен.

По нейна покана през 2016 г. кметове от областта бяха на работно посещение в Брюксел с бизнес делегация от Хасково и Харманли. Първата регионална среща на структурата Предриемачи ГЕРБ се проведе именно в Хасково. През 2016 г. в града се проведоха още семинар за развитието на уменията на XXI век, както и състезанието по програмиране за ученици Code4tech.

През февруари 2017 г. в рамките на Европейската седмица на стартъпите Европейският информационен офис на евродепутатa от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Хасково и МГЕРБ организираха среща–дискусия между млади хора и представители на бизнеса от региона. Месец по-късно Ева Майдел организира в града и бизнес форум. В него участваха депутата от ГЕРБ Делян Добрев и кмета на Димитровград Иво Димов. В събитието се включиха и много представители на големи фирми и консултантски компании.

По случай международния ден на жената, заедно с Жени ГЕРБ Хасково и народния представител от региона Евгения Ангелова Ева Майдел участва в кръгла маса на тема „Реализацията на жените в България“. На нея присъстваха над 50 жени от целия регион, включително кмета на Харманли Мария Киркова.

През март 2017 г. Ева Майдел подкрепи дискусия на тема „Стратегия за развитието на региона чрез модернизация на образованието“. Тя беше огранизирана от Община Хасково и Джуниър Ачийвмънт.

Eвропейски информационен офис в Хасково

Имейл: haskovo@evamaydell.eu