Хасково

Подобряващата се инфраструтура и проницателното местно управление на ГЕРБ в последните години вече дават резултат и в област Хасково се насочват все повече инвеститори.

Нещо повече: регионът има потенциала да се превърне в новата голяма и иновативна икономическа зона в България.

На посещение в Хасково през февруари 2017 г.

Хасково е регион с потенциал

В последната година община Хасково успя да привлече инвестиции в размер на 100 млн. лв. и вече се превръща в атрактивна дестинация за международни инвеститори. Градът е един от малкото в България, които разработиха и приеха наредба за насърчаване на инвестициите. Той също така е и един от първенците по саниране на жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност. С по-стратегическия ангажимент на бизнеса и инвестиционни експерти и чрез  цялостна стратегия регионът може да се се превърне в устойчива икономическа зона.

Ева Майдел е много активна в региона. По нейна покана през 2016 г. кметът на общината  Добри Беливанов, заедно с  кмета на община Харманли Мария Киркова бяха на работно посещение в Брюксел с бизнес делегация от двата града. Първата регионална среща на структурата Предриемачи ГЕРБ се проведе именно в Хасково. През 2016 г. в града се проведоха още семинар за развитието на уменията на XXI век, както и състезанието по програмиране за ученици Code4tech.

Дейностите през 2017 г.

През февруари 2017 г. в рамките на Европейската седмица на стартъпите Европейският информационен офис на евродепутатa от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Хасково и МГЕРБ организираха среща–дискусия между млади хора и представители на бизнеса от региона. Месец по-късно Ева Майдел организира в града и бизнес форум. В него участваха депутата от ГЕРБ Делян Добрев и кмета на Димитровград Иво Димов. В събитието се включиха и много представители на големи фирми и консултантски компании.

По случай международния ден на жената, заедно с Жени ГЕРБ Хасково и народния представител от региона Евгения Ангелова Ева Майдел участва в кръгла маса на тема „Реализацията на жените в България“. На нея присъстваха над 50 жени от целия регион, включително кмета на Харманли Мария Киркова.

През март 2017 г. Ева Майдел подкрепи дискусия на тема „Стратегия за развитието на региона чрез модернизация на образованието“. Тя беше огранизирана от Община Хасково и Джуниър Ачийвмънт.

Eвропейски информационен офис в Хасково

Имейл: haskovo@evamaydell.eu