Моята мечта за България

Моята мечта за България е ежегодна конференция, която се провежда в Брюксел. Тя среща млади българи от цяла Европа с успели примери за подражание.

Заедно те обсъджат ясна визия за бъдещето и просперитета на родината им и начините да работят заедно за постигането й.

С гостите на второто издание на конференцията Моята мечта за България

Щастливи хора, които се гордеят със страната си

Моята мечта за България е ежегодна конференция, която се провежда в Брюксел в партньорство с фондация Заедно в час. Целта й е да срещне млади българи от цяла Европа с успели примери за подражание, за да могат те заедно да обсъдят и да се обединят около ясна визия за бъдещето и просперитета на родината им и да работят заедно за постигането й.

Първото издание на конференцията се проведе на 16 март 2015 г. В нея се включиха над 100 гости. Сред тях бяха еврокомисар Кристалина Георгиева, министърът на туризма на България Николина Ангелкова, генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес-Истуриз и министърът на външните работи на България Даниел Митов.

Откривайки първата конференция Моята мечта за България, Ева Майдел каза: „Имаме нужда от успехи и добри примери. Национална гордост трябва да черпим не в миналото, а в аргументите, които имаме днес.“

„Мечтая за България на щастливи хора, които се гордеят със страната си, които пътуват навън и си купуват двупосочен билет“, каза Кристалина Георгиева в своята встъпителна реч.

Моята мечта за България през 2016 г.

Второто й издание на 31 май 2016 г. събра още повече гости – близо 150 българи се включиха в двете части на събитието. То бе посветено на темите иновации, образование и новите умения и на това как България да бъде „Дигитален лидер чрез уменията на бъдещето“.

Конференцията започна с работна закуска в рамките на инициативата на списание Forbes 30 под 30. В нея се включиха над 30 млади професионалисти от европейските институции, които получиха ценни знания и съвети от двама от най-успешните българиЕвгения Пеева, изпълнителен директор на фондация Заедно в час, и създателя на технологичната компания Melissa Climate Любомир Янчев.

„Ако нямаме подготвените хора, които да имат желанието да се развиват в страната, няма как да стимулираме предприемаческа култура, иновативни бизнес модели и да държим позиция на регионален лидер. Политиките в сферата на образованието и икономиката следва да бъдат свързани с демографските политики, да бъдат дългосрочно ориентирани. Когато икономическата ситуация е благоприятна и живеем по-добре, имаме стимул да инвестираме в нашия бизнес и в нашите семейства“, каза Eва Майдел, откривайки основния панел на конференцията.

В него участваха еврокомисар Кристалина Георгиева, президентът на една от водещите български технологични компании Мусала Софт Елена Маринова, социалният предприемач и основател на сдружение Образование без раници Иван Господинов, създателя на портала Българска история Иван Кънчев и президентът на предприемаческата организация Start It Smart Никола Янев.

Очаквайте тук повече подробности за третото издание на конференцията Моята мечта за България през 2017 г.