Моята мечта за България

Конференцията „Моята мечта за България” се провежда в партньорство с фондация Заедно в час и среща млади българи от цяла Европа с успели примери за подражание.

Заедно те обсъджат ясна визия за бъдещето и просперитета на родината ни и начините да работят заедно за постигането ѝ.

С гостите на второто издание на конференцията Моята мечта за България

Щастливи хора, които се гордеят със страната си: „Моята мечта за България” през 2015 г.

Първото издание на конференцията се проведе на 16 март 2015 г. В нея се включиха над 100 гости. Сред тях бяха еврокомисар Кристалина Георгиева, министърът на туризма на България Николина Ангелкова, генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес-Истуриз и министърът на външните работи на България Даниел Митов.

Откривайки първата конференция Моята мечта за България, Ева Майдел каза: „Имаме нужда от успехи и добри примери. Национална гордост трябва да черпим не в миналото, а в аргументите, които имаме днес.“

„Мечтая за България на щастливи хора, които се гордеят със страната си, които пътуват навън и си купуват двупосочен билет“, каза Кристалина Георгиева в своята встъпителна реч.

Иновации, образование и новите умения: „Моята мечта за България” през 2016 г.

Второто ѝ издание на 31 май 2016 г. събра още повече гости. Близо 150 българи се включиха в двете части на събитието. То бе посветено на темите иновации, образование и новите умения и на това как България да бъде дигитален лидер чрез уменията на бъдещето.

Конференцията започна с работна закуска в рамките на инициативата на списание Forbes 30 под 30. В нея се включиха над 30 млади професионалисти от европейските институции, които получиха ценни знания и съвети от двама от най-успешните българиЕвгения Пеева, изпълнителен директор на фондация Заедно в час, и създателя на технологичната компания Melissa Climate Любомир Янчев.

„Ако нямаме подготвените хора, които да имат желанието да се развиват в страната, няма как да стимулираме предприемаческа култура, иновативни бизнес модели и да държим позиция на регионален лидер. Политиките в сферата на образованието и икономиката следва да бъдат свързани с демографските политики, да бъдат дългосрочно ориентирани. Когато икономическата ситуация е благоприятна и живеем по-добре, имаме стимул да инвестираме в нашия бизнес и в нашите семейства“, каза Eва Майдел, откривайки основния панел на конференцията.

В него участваха еврокомисар Кристалина Георгиева, президентът на една от водещите български технологични компании Мусала Софт Елена Маринова, социалният предприемач и основател на сдружение Образование без раници Иван Господинов, създателя на портала Българска история Иван Кънчев и президентът на предприемаческата организация Start It Smart Никола Янев.

Боян Петров остана в сърцата ни: „Моята мечта за България“ през 2017 г.

Третото издание на „Моята мечта за България”, коeто се проведе на 7 декември 2017 г. в Брюксел, завинаги ще оснате в спомените на гостите на конференцията. Само месеци след това те разбраха, че вдъхновяващият алпинист Боян Петров, който бе един от лекторите на събитието, никога няма да слезе от връх Шиша Пангма.

Боян както винаги беше безкрайно приветлив, положителен и борбен, подреден и много вдъхновяващ в своето изказване. Всички над 100 гости на конференцията ще го запомнят именно така. Те няма да забравят думите му, че постигнатите от него резултати са закономерна последица от продължително усилие и това как „неизкачемото, непокореното, неоткритото” го мотивират.

Другият лектор на събитието беше предприемачът Боян Бенев. „Има нужда да си променим очакването от това какво е България и какво може да постигнем тук“, коментира той.

Eдно специално издание: „Моята мечта за моя град“ във Велико Търново в началото на 2019 г.

През 2019 г. се проведе първото регионално издание на конференцията – „Моята мечта за моя град“ във Велико Търново. С кмета на града инж. Даниел Панов, един от най-успешните дигитални умове у нас Светлин Наков, предприемачът Невен Боянов и над 250 търновци беше очертан пътя как можем да направим нашия град място, в което да се реализираме и сбъдваме мечтите си. Конференцията както винаги беше много емоционална и вълнуваща. Гостите и участниците в дискусията припознаха образованието и предприемачеството като пътя към успеха.

Oчаквайте тук информация за бъдещи издания на „Моята мечта за България“.