Oще двама победители на наградите на БАИТ за 2015 г. посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

Милена Томова от Враца софтуер общество и Бисер Дянков от Хемимонт Геймс са двамата представители на победители в наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2015 г., които посетиха Европейския парламент в град Брюксел на 18 октомври 2016 г. Това се случи по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Те са победители съответно в категориите: Образователна награда и Развлекателен софтуер.

По време на престоя си в европейската столица групата посети интерактивното изложение „Поколение код“ в Европейския парламент, демонстриращо как съвременните библиотеки използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и уменията на новия век. Изложението е част от Европейската седмица на програмирането, която през тази година поставя рекорд с 9 хил. събития, провеждащи се в 53 държави. В България ще се проведат над 55 събития.

На церемония, състояла се в иновационния форум „Джон Атанасов“ на „София Тех парк, евродепутатът и посланик на Европейската комисия на електронните умения Ева Паунова връчи наградата на БАИТ в най-оспорваната категория – „Образование“ именно на Хемимонт Геймс. На церемонията тя покани победителите в 12-те категории на наградите да посетят европейските институции. През юни 2016 г. Мартин Куванджиев от ИКТ Клуб към ТУ – София., Николай Чакръкчиев от Алтерко Роботикс ЕООД, Ния Йотова от Мобайл Системс ООД и Веселин Матеев Пренеров от Община Бургас бяха в Брюксел по покана на евродепутата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *