Победителка от конкурс посети Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП)

Рукийе-Айше Мустафа Егели от Шумен посети Европейския парламент в град Брюксел, по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Тя е победителят в конкурс за есе на тема „Новите технологии – забавление или начин на живот“, иницииран по повод Деня на Европа от евродепутата и Младежката структура на ПП ГЕРБ в Шумен.

В рамките на посещението Рукийе-Айше имаше възможността да се запознае от близо с дейността на Европейския парламент и работата на евродепутата Ева Паунова. По време на престоя си в европейската столица, тя успя да разгледа интерактивното изложение „Поколение код“ в Европейския парламент, демонстриращо как съвременните библиотеки използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и уменията на новия век. Изложението е част от Европейската седмица на програмирането, която през тази година поставя рекорд с 9 хил. събития, провеждащи се в 53 държави. В България ще се проведат над 55 събития.

Рукийе-Айше взе участие в практически работилници, в които се запознаха с техники като програмиране, 3D принтиране, виртуална реалност и роботика и как те могат да се използват в образованието за развитие на дигитални умения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *