Обявени са победителите в състезанието по програмиране за ученици CODE4HASKOVO

Състезанието по програмиране за ученици CODE4HASKOVO, на което патрон е евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) премина със значителен интерес и активно участие на младежи от Хасково, Димитровград и Харманли. Първото място спечели играта Typing Defence, при която играчите трябва да изпишат правилно определени думи, за да победят противника. Използваните технологии са C# и Unity 3D. Наградата за екипа-победител е предмети и ваучери на стойност над 300 лв.

„Всички знаем колко е важно владеенето на чужди езици. Може би най-полезният от тях в близко бъдеще ще бъде езикът на програмирането. За пореден път се убедих в неограничените възможности на тези, които го владеят по време на CODE4HASKOVO“, заяви Ева Паунова, която присъства на финала на 24 юни 2016 г. по време на представянето на разработените от учениците софтуерни продукти.

В състезанието се включиха близо 30 ученици, които сформираха 10 отбора и в рамките на два дни разработваха прототипи на програми, състезавайки се за атрактивни награди, осигурени от спонсорите и партньорите на CODE4HASKOVO. Почти всички проекти бяха в областите забавление и образование.

Втора награда взе образователната игра YES! (Your Education System), която позволява научаването на интересни факти по забавен и интерактивен начин. Трета награда спечели проекта Fly’s Laundry – логическа игра за създаване на алгоритъм за работа с пералня. Използваните технологии са основно JavaScript. Играта има образователен характер и запознава играчите с най-често използваните програмни функции.

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България, както и със съдействието на УниКредит Булбанк. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България и Община Хасково, а патрон на инициативата е евродепутатът Ева Паунова от групата на ГЕРБ и ЕНП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *