Победителят в шуменския конкурс за най-добра бизнес идея на посещение в Брюксел по покана на Ева Паунова

Петър Бодуров, победител в конкурс за най-добра идея за стартиращ бизнес от Шумен се присъедини към бизнес делегация в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Конкурсът беше организиран от Областния информационен център Шумен, а първата награда – срещи с предприемачи и ментори за осъществяването на бизнес идеята – осигурена от г-жа Паунова.

„Заминах без сериозни очаквания, но връщайки се от Брюксел се чувствам изключително зареден и удовлетворен. Да видиш с очите си как политици на най-високо ниво – Юнкер, Фараж, Ги Ферхофстад, Льо Пен, коментират Brexit и решават бъдещето на Европа беше изключително. Срещите с представители на Еврокомисията и председателя на SME Europe бяха ползотворни и интересни, защото директно общуваш с хората, които създават и ръководят политиките за малки и средни предприятия. Ева Паунова е прекрасен пример за подготвен и харизматичен млад човек, който има ясна визия за бъдещето на България и Европа. С такива млади политически лидери няма как да не очакваш светло бъдеще за страната ни“, коментира Петър Бодуров след посещението. Според него би било хубаво всички, които желаят да се занимават някога с политика, да се докоснат до атмосферата на Брюксел, да попият идеята и смисъла на ЕС, да видят от първо лице как работи системата, какво е естеството на работа на евродепутати, комисари и сътрудници. „Само тогава могат да отправят някаква конструктивна критика, да предлагат реформи и развиват идейно ЕС в правилна посока”, допълни той.

По време на визитата си в европейската столица Бодуров осъществи редица работни срещи, полезни, както с насоки за развитието на бизнес идеята му, така и за създаване на партньорства. Младият предприемач се срещна с Аргиро Карачалу и Дарина Ботсова от генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, председателят на МСП Европа Хорст Хейц, Жозеф Феймонвил, член на Европейския икономически сенат и изпълнителен директор на THG Group и д-р Гивон Он, директор връзки ЕС – Азия на Европейската група за политически анализи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *