Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: ГЕРБ няма алтернатива в сферата на сигурността

„Във все по-свързания свят, в който живеем, сигурността може да се осигурява ефективно само в сътрудничество между държавите. Това важи както за справяне с миграционната криза, така и за борбата с киберпрестъпността. В сферата на сигурността ГЕРБ няма алтернатива и затова свидетелства високата оценка на европейските ни партньори за усилията на правителството на ГЕРБ в опазване на външната граница на ЕС, борбата с контрабандата и организираната престъпност“, коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод кръгла маса на тема „Вътрешен ред и сигурност“ на 10 март 2017 г. във Велико Търново.

Събитието е инициирано от зам.-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътршените работи (2009-2013) Цветан Цветанов,който е на първо място в листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители от регион Велико Търново. Освен Ева Майдел и Цветан Цветанов в кръглата маса участваха кметът на Велико Търново Даниел Панов, преподавателите във великотърновския университет проф. Камараше и проф. Харалампиев, както и студенти, журналисти и граждани. Дискусията се фокусира върху основните теми от програмата на ГЕРБ в областта на сигурността и обществения ред като миграционната политика, мерките за справяне с конвенционалната престъпност, борбата с организираната престъпност и корупцията.

„Гарантирането на сигурността на всички държави-членки на ЕС, няма как да бъде ефективно, ако предвидените мерки изключват държавите извън Шенгенското пространство, но са външни граници на ЕС като България. За да може страната ни да продължи успешното опазване на югоизточната граница на ЕС, трябва да имаме пълния набор от инструменти и достъп до базата данни на Шенгенската информационан система, а най-добрият гарант за това е управление на ГЕРБ“, допълни Майдел, която има европейски информационен офис във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *