Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: По време на управлението на ГЕРБ България е на второ място в ЕС по процент на жените в кабинета

„По време на управлението на ГЕРБ България е на второ място в Европейския съюз по процент жени в кабинета, според годишния доклад на Европейската комисия за реванството между мъжете и жените в ЕС към ноември 2016 г. У нас почти половината (47.4%) от министрите са жени, което е само с 1% по-малко от лидера Швеция и колкото Франция. Това доказва, че ГЕРБ предоставя на жените същите възможности за развитие като на мъжете.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на кръглата маса „Реализацията на жените в България“ на 11 март 2017 г. в Хасково.

Събитието беше открито от Делян Добрев, водач на листата с кандидат-депутати на ГЕРБ от Хасково, който подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ през 2015 и 2016 г. община Хасково е получила общо 5 млн лева целево финансиране от националния бюджет, което не е правено от друга управляваща партия. Кметът на Хасково Добри Беливанов също присъства на срещата и поздрави присъстващите над 50 жени от целия регион, подчертавайки, че с подкрепата на женската част от населението, вярва в победата на ГЕРБ на предстоящите избори.

Кръглата маса за развитието на жените е инициатива на Жени ГЕРБ Хасково и кандидата за депутат от региона Евгения Ангелова. Освен Майдел и Ангелова в събитието участваха Гергана Кръстева, юрист и кандидат от ГЕРБ за народен представител от 29-и МИР Хасково, Ваня Ванкова, психолог, Мариана Чомпалова, социлен педагог и Сена Радева, предприемач и бивш общински съветник в Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *