Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Приоритетите на ГЕРБ в сферата на образованието ще върнат престижа на учителската професия

„ГЕРБ е единствената партия, която поставя образованието в центъра на управленската си програма. Основният фокус е подобряването на условията на работа на учителите и престижа на професията, чрез мерки като двойно увеличение на възнагражденията, допълнителна подкрепа за бързо израстване на млади учители, достъпни възможности за повишаване на квалификацията и уменията и професионално развитие. Според изследване на PISA единственият финансов индикатор, който има пряк положителен резултат върху представянето на учениците, е възнаграждението на учителите им, затова и нашите усилия са в тази посока“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с учители в гр. Лясковец на 10 март 2017 г.

На нея присъстваха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е водач на листата на партията за народни представители във Велико Търново, кметът на старопрестолната столица Даниел Панов, както и кандидат-депутати на ГЕРБ от областта. Учителите от Лясковец подкрепиха плановете на ГЕРБ в сферата на образованието и дадоха предложения за подобряването й.

„За постигане на най-добра законодателна рамка, е важна обратната връзка и мнението на хората от съответния сектор. Листата на ГЕРБ в област Велико Търново е съставена от професионалисти с активна обществена позиция, което ги прави гарант за диалогичност и защита на интересите на гражданите в Народното събрание“, допълни Майдел.

Непосредствено преди срещата в Лясковец, Ева Майдел и кандидатите за депутати на ГЕРБ от 4-и МИР проведоха среща за развитието на спорта на национално и регионално ниво. На нея присъства и министърът на младежта и спорта в периода 2014-2017 Красен Кралев, както и над 30 бивши и настоящи спортисти и спортни деятели от областта. По време на срещата беше представена програмата на ГЕРБ за развитие на спорта с фокус върху Законопроекта за физическото възпитание и спорта, както и развитието на спортната инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *