Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Единният цифров пазар е ракетно гориво за предприемачите

„Едииният цифров пазар ще умножи многократно възможностите за стартиране и развиване на бизнес в Европа. Той е ракетно гориво за предприемачите, защото им дава еднакъв достъп до над 500 милиона потребители независимо къде в ЕС изберат да развиват бизнеса си“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на конференцията на Европейските студенти демократи (European Democrat Students) на 29 март 2017 г. Събитието е част от Конгреса на Европейската народна партия, който се провежда от 29 до 30 март в Малта.

„Дигитализацията в Европа разтърсва не само икономиката, но и политиката. Отворените публични данни и улеснената връзка между граждани и политици дават възможност за много по-лесно разпространение, обсъждане и имплементиране на добри идеи за политики, инициирани от малка група хора“, допълни Ева Майдел.

В дискусионният панел„Дигитална Европа“, в който участва Ева Майдел, се включиха и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес, други евродепутати и представители на технологични компании.

По-късно днес българският евродепутат ще участва на друго събитие, също част от Конгреса на ЕНП, заедно с бившите министри-председатели на Швеция Карл Билд и Фредрик Райнфелд, европейският комисар за наука и иновации Карлош Моедаш и министър-председателят на Кабо Верде – Улисес Корея е Силва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *