Българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел е говорител за уменията на 21-и век на Конгреса на Европейската народна партия

Българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел е говорител във форум за уменията за успех в 21-и век, който е част от провеждащия се в Малта Конгрес на най-голямото политическо семейство в Европа – Европейската народна партия (ЕНП). Освен Майдел на събитието говориха бившите министри-председатели на Швеция Карл Билд и Фредрик Райнфелд, европейският комисар за наука и иновации Карлош Моедаш и министър-председателят на Кабо Верде – Улисес Корея е Силва.

„В момента наблядаваме парадокса да има над 20 милиона безработни европейци, а същевременно 40% от работодателите да твърдят, че не могат да намерят кадрите с нужните им умения. Идентифицирането и адаптиране на образованието към тези умения е ключът за решаване и на двата проблема. През следващите години с развитието на изчислителната мощност на компютрите и технологиите, успехът на човек ще зависи от личностни качества като интелектуално любопитство, критично въображение и емоционална привързаност към работата“, заяви Майдел, която говори за уменията за успех в 21-и век с интерактивна презентация по подобие на известния формат TED.

Ева Майдел е част от делегацията на ПП ГЕРБ, ръководена от председателя на партията Бойко Борисов. На форума в Малта присъстват лидери и представители на най-голямото политическо семейство в Европа – ЕНП, с над 70 членуващи партии от над 40 страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *