Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел обяви победителите в конкурса „Моят Еразъм+ спомен“

„За пореден път се убедих, че българските младежите са изпълнени с устременост, жажда за нови знания и европейски дух. Благодаря на всички, които участваха в конкурса, чрез снимките и видеа и по този начин заедно с журито станахме част от тяхното мултикултурно изживяване“, заяви българският евродепутат Ева Майдел при обявяването на победителите.

Тази година програмата на Европейския съюз за младежки обмени Еразъм + навърши тридесет години. По този повод през февруари евродепутатът Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП обяви конкурс за най-впечатляващ Еразъм спомен, като всеки участвал в обмен, имаше възможността да изпрати спомен от преживяното, запечатан в снимка или видео.

Фаворитите на журито, оглавено от Огнян Златев, ръководител на Информационното бюро на ЕК в България, са Анита Тришанска и Нели Калинова. Анита Тришанска е победител в категория „Най-вдъхновяваща снимка“. Тя е направила снимков колаж от нейните три различни Еразъм+ обмена в Германия, Италия и Македония.

Нели Калинова е победител в категория „Най-вдъхновяващо видео“. След обмена си тя е станала посланик на европейския младежки обмен, като в момента е член на борда на европейската студентска мрежа – ESN към Софийския университет. „Емоцията, която изпитах тогава, е неописуема. Аз имах възможността гордо да развявам българското знаме насред чужда столица. Това беше парад на младостта, на приятелството, на мира и любовта, на толерантността и солидарността. Видях млади хора, за които различията нямат значение, а всички са водени от желание за добро професионално развитие, сигурно бъдеще и лично щастие. Това видео е и олицетворение и на моето Еразъм приключение“, подчертава Нели Калинова в кандидатурата си за конкурса.

Голямата награда за двете участнички е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутат Ева Майдел. „С радост очаквам да се запозная с Анита и Нели, да чуя впечатленията от тяхното Еразъм+ приключение и да науча за бъдещите им планове“, заявява евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *