Евродепутати от четири политически семейства се обедниха с обща визия за перспективите пред младото поколение

Евродепутати от четири политически семейства и близо 200 млади европейци проведоха отворена дискусия относно ролята и перспективите пред младото поколение на Европа. „Ние все още формираме нашата Европа, а младите трябва са тези, които трябва да поемат лидерството. Само така ще превърнем ЕС в нещо повече от икономически съюз.“ Това коментира евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП), един от организаторите на събитието, което се проведе на 28 април в Европейския парламент в Брюксел.

Освен г-жа Паунова, домакини на конференцията бяха заместник-председателят на Европейския парламент Улрике Луначек (Австрия), Отмар Карас (Австрия), Ричард Корбет (Великобританя) и Силви Гулард (Франция). Евродепутатите се обединиха с обща визия за ефективни младежки политики и стимулиране участието на новото поколение в политическите процеси. „Бъдещето на нашия Съюз зависи от активното сътрудничество и диалог между политиката, технократите и новото поколение. В този процес, всички трябва да се чувстваме повече европейци“, заяви Паунова в тази връзка.

По време на конференцията беше представена инициативата „Поколение 1989“, целяща да мобилизира поколението на 21 век в регенерацията на европейския проект. Неправителствената организация, обединяваща младежи от цяла Европа, работи върху проекти в четири основни насоки: институции, външна политика, икономика и европейска идентичност. В рамките на интерактивен дебат, част от събитието, младежите получиха съвети и коментари от евродепутатите относно реализацията на техните бъдещи проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *