Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Необходимо е да изградим мрежи в цяла Европа за процъфтяващи предприемачески и иновационни екосистеми

„Уменията и компетенциите, от една страна, и платформите и екосистемите, от друга страна, са два много важни градивни елемента за затвърдяването на Европа като иновативен и предприемачески лидер“. Това заяви Ева Паунова в своята приветствена реч по време на експертния семинар относно насърчаването на иновациите и предприемаческата култура в Европа, който се проведе в сряда, 27 април, 2016г., в Европейския парламент. Събитието, което бе организирано от евродепутат Ева Паунова в сътрудничество с Центъра за европейски политически изследвания (CEPS), се превърна в динамичен дебат относно повишаване способността на Европа да създаде подходяща среда, в която предприемаческата култура може да процъфтява.

По време на семинара бе представен новият доклад на CEPS относно политически препоръки за подобряване на общата среда за предприемачество и иновации в Европа. „Докладът отговаря на всичките ни досегашни усилия да развиваме такава среда в Европа, като за целта са представени систематично всички необходими стъпки за изграждането й“, коментира Паунова.

Основан в Брюксел през 1983 г., Центърът за европейски политически изследвания (CEPS) е водещa експертна група и форум за дискусия по въпросите на ЕС с изключително силен изследователски капацитет и широка мрежа от партньорски институти. В събитието се включиха също така Робърт Маделин, старши съветник по иновации на Европейската комисия, както и представители на водещи компании в сферата на иновациите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *