Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) представи България на група от китайски инвеститори

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с група от китайски инвеститори и предприемачи, пред която представи условията за инвестиции в България. На провелата се във вторник, 3 май 2016 г., в Брюксел среща Паунова, която е международен секретар на Предприемачи-ГЕРБ, представи някои от най-големите китайски инвестиции и проекти у нас като завода за сглобяване на автомобили „Грейт уол“ край Ловеч и евро-китайската зона за икономическо развитие, част от Тракия икономическа зона до Пловдив.

„Като страната с най-добър данъчен режим в ЕС, ниски разходи за правене на бизнес и същевременно добре квалифицирани специалисти, България предлага идеални условия за чуждестранни инвестиции. Китайските инвестиции у нас, обаче, са по-малко отколкото ни се иска и затова използвам всяка възможност като днешната да представям инвестиционните ни предимства на предприемачи от най-голямата икономика в света“, заяви Ева Паунова, която е член на Делегацията на Европейския парламент за връзки с Китай.

Срещата беше с фокус върху Югоизточна Европа и имаше за цел да даде тласък на бизнес връзките на страните от региона с Китай. Инвеститори от азиатската страна все по-активно проучват възможностите за развиване на индустриално производство в тази част на Европа, тъй като именно оттук трябва да мине т.нар. „Нов път на коприната“ – програма за създаването на логистична транспортна мрежа между Китай и Европа, предвиждаща изграждането на магистрали, железопътни линии и летища, както и транспортната инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *