Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): София е припозната от световните лидери като дигитална регионална столица и топ дестинация за стартиране на бизнес

„Силата на ПП ГЕРБ е в това, че сме обединени – отборът ни е изключително силен и последователен на местно, национално и европейско ниво. Резултатите от усилията ни в София са видими и припознати от световни лидери като председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула. София успешно се налага като дигитална регионална столица в множество класации – през следващата година очакваме над 10 000 лидери да се съберат на най-големия технологичен форум в Югоизточна Европа, както и стартирането на информационен хъб по плана Юнкер“. С тези думи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП откри работна среща със структурите на ПП ГЕРБ – София, която се проведе днес в столицата.

В рамките на срещата евродепутатът от ГЕРБ и председателят на Предприемачи ГЕРБ (ПГЕРБ) Валя Чилова разясниха пред присъстващите въпроси, свързани с предприемачеството и инвестициите. Чилова поздрави Ева Паунова за избирането й за заместник-председател на бизнес асоциацията на Европейската народна партия – МСП Европа, на която ПГЕРБ е член. Валя Чилова, която е и общински съветник, представи плановете на Столична община да стартира програма за насърчаването на предприемачеството, която да бъде подета от София, след което да се превърне в национална инициатива. „Списание „Форбс“ постави София сред 10-те топ дестинации за стартиране на бизнес. Градът ни е на трето място в Европа по брой създадени фирми за 2014 г. след Лондон и Дъблин“, добави Чилова.

Областният координатор на ГЕРБ в София и административен секретар на партията Цветомир Паунов представи пред участниците в срещата акценти от подготовката на ГЕРБ за предстоящите президентски избори и за изборите за кмет на район Младост. Той подчерта че, за да продължават реформите в страната, е нужно запазването на стабилността в България както на местно, така и на национално ниво. Паунов бе категоричен, че за това ще допринесе избирането на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цачева-Манушев и на кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Младост“ Мария Илиева.

Участие в срещата взеха Йорданка Фикирлийска, районен ръководител на ГЕРБ-район „Оборище“, народните представители от ГЕРБ-София Евгения Алексиева и Джема Грозданова, кандидатът за кмет на район „Младост“ Мария Илиева, общински съветници, кметове на райони, районни ръководители и организационни секретари на ГЕРБ в столицата. В събитието се включиха още представители на ръководството и координаторите по райони на ПГЕРБ-София, на Жени ГЕРБ-София, на Младежи ГЕРБ-София и на Старейшини ГЕРБ-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *