Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) във Велико Търново: Цецка Цачева е гарант за модерно, качествено, напредничаво образование за всички в България

„Ние като общество имаме една важна цел. Тя е да имаме модерно, качествено, напредничаво образование за всички в България. Първата среща на г-жа Цачева във Велико Търново именно затова е с учителството в областта. Образованието за всички е ключов приоритет за България – без да има изключени от процеса деца. Качественото образование не е просто идея, то има ясни измерители, напр. намаляване на функционалната неграмотност и повишаване на броя на работодателите, които успяват да намерят подготвени кадри за нуждите си. С кандидатите на партия ГЕРБ – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, съм сигурна, че имаме верните водачи за това пътуване напред“, това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на работна среща с ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, директори, учители и преподаватели от област Велико Търново, състояла се на 15 октомври 2016 г. в старопрестолната столица.

Събитието се проведе в рамките на предизборната обиколка на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в област Велико Търново, в която Ева Паунова се включи. Заедно с Цецка Цачева, председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, кмета на община Велико Търново Даниел Панов, евродепутата Мария Габриел, народните представители от областта Клавдия Ганчева и Евгени Стоев и областния управител на област Велико Търново проф. Пенчо Пенчев, тя посети и разговаря с граждани във Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Павликени и Свищов.

Според Паунова напредъкът в образованието е възможен. „Г-жа Цачева е президентът, който ще обедини изпълнителната власт, учителските организации, бизнес организациите за изпълнението на тези ясни цели. Трябва да спрем да повтаряме, че младите са бъдещето – те са настоящето, те променят облика на държавата и определят потенциала ни да се развиваме. Вече 10 г. ГЕРБ гради физически и мисловни магистрали, с поставяне на високи цели и постоянно търсене на възможно най-доброто. Като председател на Народното събрание Цецка Цачева доказа, че тя е носител на този подход и дух“, добави още тя.

Програмата за деня включва още откриване на лекоатлетически пробег-мемориал „Д. Велиславов – Мики“, празник на Еленския бут, посещение на цеховете на фирма за облекла и посещение на хълма Трапезица. Предизборната обиколка в областта ще приключи с концерт в Спортна зала във Велико Търново от 18.00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *