Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с посланика на ЕС към ООН Жоао Вале де Алмейда в Ню Йорк

„Събитията от последните месеци и особено терористичните атаки в Париж и Брюксел, изискват промяна в стратегията за сигурност и отбрана на континента. Международният тероризъм се разраства и Европа става все по-уязвима, ако не предприемем решителни мерки“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова след работна среща с посланика на ЕС към Организацията на обединените нации (ООН) Жоао Вале де Алмейда.

Срещата се състоя в рамките на работно посещение на Паунова в Ню Йорк. По време на срещата те обсъдиха ролята на ЕС в световната политика, както и глобалните предизвикателства пред сигурността и защитата. Според нея важна стъпка е приемането на Директивата за резервационните дании (PNR). Като ключови мерки тя посочи приемането на дирекрива за борбата с тероризма, подобряването на обмена на информация и модернизирането на инструментите на службите за сигурност.

Ева Паунова и Посланик Вале де Алмейда коментираха значимостта на сътрудничеството между ООН и европейските институции. ЕС и неговите държави-членки работят активно в рамките на ООН. Заедно с партньори и съмишленици те решават проблеми от световно значение, както и такива, свързани с международното право. Освен това, ЕС работи в тясно сътрудничество със секретариата, различните агенции, фондовете и програмите на ООН. Двете институции си партнират по теми като промените в климата, предотвратяването на конфликти, управление в кризисни ситуации, укрепването на мира и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *