Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) посети най-големия командно-контролен център за информационна сигурност в света

В рамките на своето работно посещение в Ню Йорк, САЩ, на 15 и 16 април 2016г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с компании и организации, водещи в сферата на високите технологии и дигиталното предприемачество. Г-жа Паунова посети най-големия командо-контролен център на данни в света, както и Технологичния съвет на град Ню Йорк.

„Опазването на сигурността на телекомуникациите се превръща във все по-голямо предизвикателство поради нарастващото потребление и огромния обмен на данни. За компаниите е важно да защитават конфиденциалността и интегритета на данните, както и надежността на информацията, съдържана в 67 петабайта данни на ден.“ Това коментира Ева Паунова по повод на посещението си в операционната станция на AT&T. Станцията е най-големият и модерен командно-контролен център в света. Българският евродепутат се срещна с директора на външните дейности на AT&T Дениз Боза, с която обсъдиха редица важни за Европа въпроси, като киберсигурността и защитата на личните данни.

Г-жа Паунова също така проведе среща с изпълнителния директор на Технологичния съвет на град Ню Йорк (NYTECH) Ерик Гримелман. NYTECH е неправителствена организация, подкрепяща развитието и популяризирането на технологичната индустрия. „Европа също би спечелила от изграждането на такъв съвет, който да работи основно в подкрепа на технологичните стартъпи и предприятия. Така ще създадем бизнес културата, отговаряща на новия икономически модел на 21 век“, коментира г-жа Паунова. Според нея в резултат от сътрудничеството между редица компании и представителите на институциите, технологичният сектор в САЩ се развива с бързи темпове и ясна стратегия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *