Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Редица публични политики могат да са мощен стимул за иновации

„Публичните политики могат да създадат среда, стимулираща иновациите. Развиване на практическо ориентирано образование, намаляване на бюрокрацията за бизнеса, силна пазарна конкуренция, работеща патентна система са само част от мерките, които публичните органи могат да наложат, за стимулиране на иновациите. Въпреки че имаме добри постижения в тази насока, в държавите в Европейския съюз продължаваме да работим.“ беше посланието на Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) по време на речта й на Webit, най-големия форум в Източна Европа за технологии, медии, маркетинг, реклама и предприемачество.

Интервенцията на българския евродепутат е част от специалната сесия за високопоставени гости New Economy Leadership Summit, която събира европейски политически лидери, ярки предприемачи, иноватори и учени, сред които и нобелови лауреати. На провеждащото се днес и утре в София Тех Парк събитие Ева Паунова говори за политиките на европейско и национално ниво за стимулиране на иновациите.

Патрони на тазгодишното издание на Webit.Festival са Президентът на България Росен Плевнелиев и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. На събитието присъстват едни от сред най-влиятелните световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медийни експерти. Сред компаниите, които ще представят визията си за развитието на новите технологии и дигиталното предприемачество, са IBM, Google, Philips, Intel, MasterCard, Hyperloop, Nokia Networks, НАСА.

Webit.Festival Europe позиционира София като „Дигитална столица на новите пазари“ и я налага като дестинация за иновации, инвестиции и среща на бизнеса, инвеститорите, иноваторите и предприемачите. Преди седмица авторитетното списание Forbes публикува обширна статия за предстоящия форум, който посреща хиляди посетители от над 70 държави. Близо 1400 стартиращи компании от цял свят ще представят бизнес идеите си в опит да спечелят гранта на Webit.Foundation в размер на €200 000. Това е една от най-големите подобни награди в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *