Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Комитетът на регионите на ЕС ще съдейства за налагането на София като зелена столица и център на предприемачеството

„София все по-успешно се налага като зелена столица и дигитален център на новите пазари и предприемачеството. Радвам се, че ще си сътрудничим с Комитета на регионите на ЕС за брандирането на столицата ни като регионален център на иновациите и устойчивия растеж“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова след работна среща с председателя на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула.

Г-жа Паунова и г-н Маркула обмениха мнения в рамките на международния Webit.Festival, провеждащ се на 19 и 20 април 2016г. в София. Те са основни говорители в специалната сесия на форума за високопоставени гости New Economy Leadership Summit. Срещата събира европейски политически лидери, ярки предприемачи, иноватори и учени, сред които и нобелови лауреати. Събитието бе открито от Президента на България Росен Плевнелиев и Кмета на София Йорданка Фандъкова.

Ева Паунова сподели, че нейните локални офиси, съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП развиват национална предприемаческа екосистема. Заедно с Агенцията те организират серия от конференции на тема Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г. „Успехът на подобни инициативи е огромен, понеже малкият бизнес активно търси възможности за финансиране и развитие – важно е тези идеи да достигат до всички региони на страните-членки“, коментира българският евродепутат.

Марку Маркула изрази своята подкрепа за развитието на индустриални и иновационни зони и бизнес инкубатори в България, като Тех Парк в София, където се провежда Webit.Festival. Подобни проекти спомагат устойчивото развитие за създаване на нови работни места и развитието на иновациите, основен приоритет за Комитета на регионите. Паунова и Маркула ще продължат диалога, започнат в София, на двустранна среща в Брюксел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *