Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Разширяването на бизнеса на Луфтханза в България показва, че сме все по-атрактивна инвестиционна дестинация

„Фактът, че Луфтханза, която е една от най-големите авиокомпании в света и най-голяма в Европа, ще вложи 25 млн. евро в разширяване на бизнесът си в България, показва, че усилията на правителството за подобряване а инвестиционния климат у нас, дават резултат“, заяви Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) по време на официалната церемония по посрещане на летище София на най-големият пътнически самолет в света Еърбъс А380. На провелото се в неделя, 16 октомври 2016 г. събитие от немския авиопревозвач обявиха, че ще разширят сервизния си център Луфтханза техник в София, превръщайки го в най-голямото им поделение извън Германия. Инвестицията в инфраструктура е на стойност 25 млн. евро, а допълнително 5 млн. евро ще бъдат инвестирани в обучение на персонала.

„Инвестицията ще увеличи персонала на Луфтханза техник с 300 души, което е отлична новина за младите авиоинженери и техници в България, и показва, че специалистите с техническо образование са могат да намерят добра реализация в страната“, допълни българският евродепутат. Еърбъс А380 пристигна в София от Франкфурт и беше пилотиран от старши първи офицер Марио Бакалов, който е единственият българин, управляващ самолет от такъв мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *