Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) представи България като атрактивна инвестиционна дестинация пред Спитцбърг Партнърс

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова проведе работна среща с представители на нюйоркската инвестиционна консултантска компания Спитцбърг Партнърс. „Като член на Европейския съюз с ниски данъци и бързоразвиващ се технологичен сектор, България има потенциала да бъде атрактивна инвестиционна дестинация за американски компании. Днешната среща може да постави основите на добро партньорство в тази посока със Спитцбърг партнърс и техните корпоративни клиенти.“ Заяви българският евродепутат по време на срещата, която е част от двудневното работно посещение на Паунова в Ню Йорк.

Спитцбърг Партнърс планират да разширят портфолиото си с експертиза за Югоизточна Европа като инвестиционна дестинация за корпоративните им клиенти. Базираната в Ню Йорк консултантска компания се занимава с изготвяне и предоставяне на бизнес стратегии, инвестиционни съвети, пазарни проучвания, политически и икономически анализи.

По време на срещата бяха обсъдени теми като технологиите и дигитализацията, финансирането на стартиращите компании, трансфера и защитата на данни в условията на трансатлантически бизнес. „София и като цяло България се налагат като дигитален лидер в Югоизточна Европа. Расте броят на успешните стартиращи компании ИТ сферата, все повече чуждестранни компании избират да развиват технологична и иновационна дейност в България, така че увеличаването на американските инвеститори е преди всичко въпрос на добра комуникация и стратегически интерес“ потвърди Ева Паунова намеренията си да продължава да работи активно за популяризиране на страната ни сред американски бизнеси и инвестиционни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *