Ева Паунова проведе среща относно младежките политики в ООН

„Днешното младо поколение е изправено пред редица предизвикателства – не само в Европа, но и на глобално ниво. Но то е и покoлението, което ще има шанса и отговорността да се пребори с бедността, климатичните проблеми и нарастващата несигурност.“ Това заяви Ева Паунова по време на среща с кабинета на Пратеника на ООН по въпросите на младежта Ахмад Алхендави, която се проведе в рамките на нейно работно посещение в Ню Йорк, САЩ.

Заедно с г-жа Саскиа Шелекенс, съветник към Пратеника на ООН за младежта, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП обсъди възможните мерки за активизиране на младежкото участие, намаляване на младежката безработица и изпълнението на Целите за устойчиво развитие, поставени от ООН за периода 2016-2030.

„В Европа усилено работим за това младите хора да бъдат включени във всички процеси, свързани с планирането, формулирането, прилагането, мониторинга и оценката на политиките и действията, засягащи техния живот. Младежите не са просто публика на политическите процеси, те трябва да бъдат техният двигател“, посочи Ева Паунова, подчертавайки важността на качественото образование за засилване на младежкото участие. Българският евродепутат използва възможността да представи инициативата „Образование България 2030“, която тя стартира през април 2015г. заедно с редица обществено-отговорни личности и компании. Ева Паунова и Саскиа Шелекенс обсъдиха също така възможностите за съвместни проекти, както на ниво ЕС, така и в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *