Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) откри регионално ученическо бизнес състезание за Северна България във Велико Търново

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) даде официален старт на регионалното ученическо бизнес състезание за Северна България на Джуниър Ачийвмънт България, което се състоя на 26 април 2016 г. във Велико Търново. В рамките на събитието евродепутатът обяви, че ще бъде жури на финалния национален кръг на надпреварата – „Най-добра учебна компания на България“, който ще се проведе на 3 юни 2016 г. в София. Тя ще награди един от отборите с посещение в Европейския парламент в Брюксел.

„Впечатлена съм от предприемаческото мислене на учениците, които не само трябва да работят върху създаването на бизнес идея, но и над маркетинг аспекти и последващо й развиване. Радващо е и че младите мислят все повече в посока дигитално предприемачество, на което се базира икономическия модел на 21 век“, сподели Паунова. Българският евродепутат ще се включи в церемонията по подписване на споразумение за партньорство между Община Велико Търново и Фондация Джуниър Ачийвмънт България за насърчаване на бизнес уменията в региона.

По време на състезанието във Велико Търново 25 отбора ученици от градовете Варна, Велико Търново, Провадия, Разград, Видин, Габрово, Плевен, Добрич и Русе представиха своите бизнес идеи във сферите дигитални технологии, туризъм, образование, хранително-вкусова промишленост и дизайн. Панаирът на учебните фирми има за цел да им даде възможност да покажат своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *