Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с млади учители от „Сдружение за образователни инициативи 19“ във Велико Търново

„Изграждането на активни учителски асоциации и мрежи има директно отражение върху постиженията на учениците.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на срещата си с млади учители от „Сдpyжeниe зa oбpaзoвaтeлни инициaтиви 19″, която се състоя на 26 април 2016г. в ОУ „Бачо Киро“, Велико Търново. В срещата участие взе директорът на училището Владимир Николов, както и общинските съветници проф. Михаил Харалампиев, Деян Хаджийски, Нейко Генчев и Георги Недев. Евродепутатът ще съдейства за намирането на партньорско училище за обмяна на добри практики и ноу-хау от друга страна-членка на ЕС.

„Нужни са ни алтернативни начини, чрез които да гарантираме, че учителската професия ще бъде престижна и адекватна на нуждите на децата на XXI век, а учителят ще има нужните умения и инструменти, чрез които учениците му да постигнат високи резултати.“ Това отбеляза г-жа Паунова, която напомни, че след 10 години 50% от учителите ще се пенсионират, поради което недостигът на кадри в образованието ще се увеличи значително.

Българският евродепутат и представителите на сдружението обмениха мнения и идеи за сътрудничество в сферите на eвропейски образователни политики, изучването на ключови умения и компетенции, предприемачество и дигитални технологии. Основните цели на „Сдpyжeниe зa oбpaзoвaтeлни инициaтиви 19“ са пoпyляpизиpaнeто и пpaктичecкoто пpилaгaнe нa нeфopмaлнoтo oбpaзoвaниe в Бългapия, пpилaгaнeто нa cъвpeмeнни мeтoди и тeхнoлoгии, както и cъздaвaнeто нa ycлoвия зa oбмeн нa дoбpи пpaктики cъc cpoдни opгaнизaции в cтpaнaтa и чyжбинa.

Ева Паунова използва възможността да представи инициативата „Образование България 2030“, която тя стартира през април 2015 г. заедно с редица обществено-отговорни личности и компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *