Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с ученици от европейските клубове в Перник

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) беше гост на Професионалната гимназия по икономика в Перник, където се срещна с ученици от европейските клубове в града. В почти двучасовия разговор учениците обсъждаха с евродепутата теми, които ги вълнуват, свързани с бъдещето на технологиите и дигиталните умения.

„Младите хора са двигателите на дигитализирането на нашите общества. Те са първите, които ще се възползват от въвеждането на технологии като самоуправляващите се автомобили, както и е-здравеопазването. Освен че са компютърно грамотни, учениците в Перник са запознати с предизвикателствата пред дигитализацията, например, дискриминацията при онлайн търговията, регулирането на иновациите и поддържането на сигурността в интернет“, коментира Ева Паунова.

Учениците представиха своите европейски клубове за дебати, както и показаха на българския евродепутат европейския коридор в училището, който представя информация за всички страни от ЕС. Ева Паунова поздрави учениците и учителите на ПГИ за наскоро спечеленото трето място за най-добър уебсайт на 19-ия международен панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ и за класиране на първо място в олипиада по информационни технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *