Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса подкрепя иноваторите на бъдещето

„Стажовете раждат иноваторите на бъдещето, насърчавайки развитието на идеи и концепции за решения на реални проблеми на бизнеса и в полза на обществото. Благодаря, че Съветът на Жените в бизнеса (СЖББ) насърчава този предприемчив дух и иновативните идеи.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на официалния старт на националния конкурс „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016“.

Програмата е част от националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ и е реализирана с подкрепата на Столична община и Министерство на труда и социалната политика. В събитието участваха д-р инж. Боряна Манолова, председател на СЖББ, Душан Рибан, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределения България АД и доц д-р Йорданка Чобанова, съветник по европейски въпроси на Президента на Република България.

Според г-жа Паунова, професионалните практики са много повече от начин за събиране на опит. Те развиват една своеобразна лаборатория за идеи, давайки път на иноваторите, предприемачите, лидерите на бъдещето. „Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на СЖББ е един проект с огромен потенциал – не само поради своите цели, но и благодарение на отборния подход. Редица бизнеси работят ръка за ръка за това да мотивират младите хора да потърсят професионална реализация у нас“, заяви евродепутатът.

Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ е най-мащабната стажантска инициатива в България. Тя стартира през 2015 г. с конкурса за есе „Стажът – първа стъпка в моята кариера“, под патронажа на евродепутата Ева Паунова, като победителят от конкурса Мирослава Маринска спечели посещение в Европейския парламент в Брюксел. Компаниите от Съвета всяка година приемат над 1200 стажанти, от тях около 25% получават възможност за постоянна работа след приключване на стажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *