Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел застава зад инициативата „Предпримачът като откривател“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана патрон на инициатива на Фондация Бауерзакс за обучение на млади хора, които искат да се занимават с бизнес.

„Предприемачът като откривател“ е работилница за умения, за изграждане на предприемаческа култура и за реализиране на собствените възможности на участниците. Напълно се идентифицирам с методите на програмата и ги подкрепям – стимулирането на креативното мислене, обръщане към света на иновациите, преодоляване на страха от неуспеха. Ако искаме да направим българския бизнес по-динамичен, по-конкурентен и по-модерен, трябва да го направим с младите,“ коментира евродепутатът.

„Предприемачът като откривател“ е програма, която разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене,“ обясни единият от създателите на програмата Георги Стоев, управляващ съдружник в Индъстри Уоч и член на УС на Фондация Бауерзакс. За две години инициативата се утвърди като една от основните неформални образователни програми на територията на Пловдив и Велико Търново. Програмата е насочена към ученици на възраст 15 – 18 години, като развива тяхното икономическо мислене, пазарна етика и ги въвлича в бизнеса като в откривателско приключение. Тази година курсът ще бъде проведен на територията на Община Габрово през юли и ще обучи 30 младежи от региона. Инициативата е подкрепена и от Община Габрово, Областен информационен център Габрово и Индъстри Уоч.

„Вие сте новото поколение на бизнеса в Европа. Бъдете смели, когато поставяте целите си и работете неуморно. Тествайте уменията си в конкурентна среда и, ако се провалите, опитайте отново. Това е единственият шанс да постигнете нещо голямо,“ призовава младежите Майдел.

Освен тази програма Ева Майдел подкрепя и редица други инициативи за развитието на обучението за младите в България. Тя е инициатор на кампанията „Научи ме да умея“ и е сред основателите на сдружението „Образование България 2030“. Цел на „Научи ме да умея“ е младите да работят директно с водещи компании за да добият полезни за професионалното си развитие квалификации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *