Ева Майдел: ЕС трябва да е по-активен в решаване на международни политически проблеми

„Европейският съюз (ЕС) трябва да е по-активен в решаването на международни политически проблеми, защото те имат пряк ефект върху нас. Напрежение в Близкия Изток или Африка, например, неизменно води до проблеми със сигурността в Европа. Решението от петък за мерки в политиката по миграция на европейските лидери е добро, но трябват и действия за адресиране на първоизточниците на проблема. ЕС е един от малкото световни сили, която има потенциал да окаже положително влияние на трета страна и колкото по-активно се включва в международната политика, толкова по-голям е шансът конфликтите да се решават мирно и разумно, както беше случаят с името на Македония.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Международното Европейско движение Ева Майдел по време на Генералната асамблея на Европейско движение Германия в Берлин в понеделник 2 юли 2018г.

 „Като най-голямата мрежа от проевропейски организации, Европейското движение е мястото, където всяко изразено мнение от гражданин или организация може да бъде чуто в цяла Европа. Наше задължение е да насочваме разговорa за бъдещето на Европа в посока ЕС да остане единен, а не разделен на скорости и нива на интеграция.“ Това долъпни Ева Майдел по време на събитието, което събра над 200 организации и компании от цяла Германия, членове на Европейско движение Германия. На форумa присъстваше и германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *