Ева Майдел подкрепи певчески състав за участие в националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подкрепи певчески състав от 12 души от с.Крапец, обл. Добрич за участие в един от най-големите национални фолклорни фестивали „Кехлибарен грозд“.

„Фолклорните празници от мащаба на „Кехлибарен грозд“ са богатство за страната ни, защото срещат българските таланти от всички региони. За мен е щастие, че мога да допринеса за разнообразието на тазгодишното издание на фестивала, подкрепяйки участието на състава от Североизточна България. Фактът, че спечелиха златен медал в категория „Народни хорове  и камерни състави“ в конкуренцията на стотици други участници доказва, че подготовката им е на високо ниво“ Това заяви Ева Майдел, която има информационен офис в Хасково и осъществява и подкрепя редица инициативи в областта.

„Жените в певческата група пеят заедно от 38 години. Щастлива съм, че заедно изпълнихме една тяхна мечта да участват на фестивала и да спечелят своя трети златен медал от подобен форум“, допълни българският евродепутат.

„Кехлибарен грозд“ се провежда за трета поредна година в с.Лозен, обл. Хасково и събира над 1300 фолклористи от цяла България, които демонстрират традиционни регионални песни, танци, обичаи и народни носии. Тази година беше открит от народния представител от ГЕРБ от област Хасково Георги Станков на 30 юни 2018 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *