Ева Майдел: ЕС ще отговори подобаващо, ако САЩ продължат с протекционистките си мерки към нас

„Като отговорни политици и вярващи в ползите от добрите връзки между Европа и САЩ, ще направим всичко възможно да ги запазим. Но ако американската администрация продължи да увеличават напрежението в търговските отношения с нови протекционистки мерки, ще отговорим подобаващо, защото трябва да защитим интересите на нашите граждани и техните бизнеси.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на срещата между американския Конгрес и Европейския парламент, провела се на 29 юни 2018г. в София.

 

„Западните Балкани са от интерес за всички световни сили. ЕС и САЩ сме естествени партньори в региона, защото вярваме, че споделяме общи ценности и интереси.

 

Ние сме единствените външни актьори, които имат искрен интерес от развитието и просперитета на региона, и вярваме, че това ще помогне за стабилността в света.“

Това заяви Ева Майдел в панела за външна политика и бъдещето на Западните Балкани, в който участва и колегата й и зам.-председател на групата на ЕНП в Европарламента Андрей Ковачев.

 

 

 

Ева Майдел участва в 82-ата междупарламентарна среща между членове на Конгреса и Европарламента като член на делегацията на ЕП за връзки със САЩ.

 

Междупарламентарна среща между ЕС и САЩ се провежда за пръв път в България. Тя беше открита от председателя на НС Цвета Караянчева, председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателя на Комисията по външни работи Джема Грозданова и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Фокусът на двудневните дискусии са търговските отношения, сътрудничеството със Западните Балкани и киберсигурността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *