За втора поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова подкрепи инициативата за млади програмисти „EUDojo“ в ЕП

В сряда, 30 септември 2015 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се включи във второто издание на „EUDojo“ – събитие, обединяващо млади програмисти от цяла Европа с евродепутати от всички страни-членки на ЕС. „EUDojo“ се провежда в рамките на годишната инициатива на генерална дирекция Съобщителни мрежи, съдържание и технологии на Европейската комисия Европейска седмица на програмирането 10 – 18 октомври 2015 г.

„Заедно с Европейската комисия активно работим в посока преодоляването на недостига на кадри в бързоразвиващата се ИТ индустрия в Европа и България. Ще направим всичко възможно догодина в ЕП да бъдат представени и български млади програмисти, заяви Паунова, която е посланик на кампанията за електронни умения на ЕК eSkills for Jobs 2015-2016. По време на срещата младите програмисти от Италия Федерика и Бенедета демонстрираха на евродепутата началните стъпки в програмирането на уебсайт.

Организатори на „EUDojo“ са глобалната общност от клубове за млади програмисти-доброволци „CoderDojo“ и евродепутатът от групата на ЕНП Шон Кели. Европейска седмица на програмирането предвижда събития във всички страни членки на Европейския съюз. В България ще се проведат 10 събития в градовете Варна, Русе, Видин, Враца, Благоевград и София. Пълен списък на мероприятията в страната можете да намерите на адрес: http://events.codeweek.eu/search/?country_code=BG&past=no.