Ева Паунова участва в дебат с председателя на Групата на ЕНП Манфред Вебер и петдесет млади депутати от цяла Европа

„Международното и междупартийно сътрудничество и обмяната на идеи ще ни помогнат да разработим най-добрите и балансирани политики за европейските граждани – както на национално, така и европейско ниво“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод Форума за млади депутати, който се състоя между 29 септември и 1 октомври 2015г. в Европейския парламент в Брюксел. Конференцията, организирана от мрежата от млади евродепутати EU40, събра 50 представители на националните парламенти от всички страни-членки на ЕС.

Форумът се проведе под патронажа на Европейския парламент и с подкрепата на председателя на Парламента Мартин Шулц. Евродепутатът Ева Паунова модерира и участва в панел с г-н Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП. Основни теми на дебата бяха решението на бежанската криза в Европа и бъдещите перспективи за Европа. Други въпроси, обсъдени по време на форума, включваха дигиталните технологии, иновациите и младежката заетост. Ник Дженет, директор на отдела за нови продукти и специални транзакции в Европейската инвестиционна банка, представи Европейския фонд за стратегически инвестиции. Той разясни на участниците по какъв начин техните страни  могат да се възползват от наличните средства.

В събитието се включиха още евродепутати от борда на EU40 и представители на ЕК. Резултатите на форума бяха представени по време на пресконференция, която се проведе на 1 октомври 2015 г. Редом с г-жа Паунова, в събитието се включиха също евродепутатите Виктор Негреску (С&Д, Румъния) и Филип де Бакер (ALDE, Белгия).