Представители на Международната младежка камара от България се запознаха с работата на ЕП

По покана на българските евродепутати от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Емил Радев, Ева Паунова и Андрей Ковачев, трима членове на Международната младежка камара имаха възможността да посетят европейската столица. В рамките на десетата програма „Кnow-How Transfer“ за обмен и сътрудничество между Международната младежка камара и европейските институции, Стоян Панайотов, Димитър Гочев и Ана Николова се запознаха с функциите и работата на Европейския парламент. Те придружаваха българските евродепутати по време на дневните им ангажименти и срещи в различните парламентарни комисии.

Младежите имаха уникалната възможност да присъстват на изслушванията на кандидатите за еврокомисари Франс Тимерманс и Юрки Катайнен в Европейския парламент.

„Инициативата, която свързва млади лидери, предприемачи и активни граждани на Европейския съюз с членове на европейските институции, в частност на Европейския парламент, e изключително полезна и обещаваща практика за младите хора в България“, заяви Емил Радев.

Андрей Ковачев, който за втора година участва в инициативата, добави: „Щастлив съм да помогна на младите хора в България да опознаят по-добре европейските институции и нашата работа в тях“. Ева Паунова пожела на тримата представители на ММК активно и успешно да продължават да развиват своя потенциал. „Надявам се, че придобитият от посещението опит ще вдъхнови нови идеи и инициативи, както на национално, така и на европейско ниво“, каза още тя.

Евродепутатите изразиха надежда инициативата да се превърне в традиция. Международната младежка камара празнува своята 100 годишнина. Представителството на организацията в България може да се похвали с палитра от стартиращи предприемачи, лидери и мениджъри в различни области и сътрудници от неправителствения сектор.

„Всички ние имаме амбицията да сме общността, която успоредно със собственото си развитие и самоусъвършенстване, работи и за благоденствието на околните“, заявиха тримата младежи.