Победители на наградите на БАИТ за 2015 г. посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

Мартин Куванджиев от ИКТ Клуб към ТУ – София., Николай Чакръкчиев от Алтерко Роботикс ЕООД, Ния Йотова от Мобайл Системс ООД и Веселин Матеев Пренеров от Община Бургас са четиримата представители на победители в наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2015 г., които посетиха Европейския парламент в град Брюксел. Това се случи по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Те са победители съответно в категориите: Студентска награда, SТАRTUP компания, Мобилно решение и Общинска администрация.

В рамките на посещението групата са включи в организираната от българския евродепутат конференция на високо ниво #Regulation4Innovation. На събитието участваха еврокомисарите Маргрете Вестагер и Карлош Моедаш, министърът по европейските въпроси на Великобритания Дейвид Лидингтън и високопоставени представители на технологични компании като IBM, Uber, Amazon и Spotify, които достигнаха до обща визия за законодателството в ЕС в сферата на технологиите и иновациите. Двучасовата конференция, на която присъстваха над 100 заинтересовани страни от цяла Европа, беше модерирана от главния редактор на Файненшъл таймс за Брюксел Алекс Баркър.

На церемония, състояла се в иновационния форум „Джон Атанасов“ на „София Тех парк, евродепутатът и посланик на Европейската комисия на електронните умения Ева Паунова връчи наградата на БАИТ в най-оспорваната категория – „Образование“. На церемонията тя покани победителите в 12-те категории на наградите да посетят европейските институции. Планирано е останалите победители да посетят Брюксел в следващите месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *