Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова: Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения

Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения. Такова послание отправи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова към представители на Младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ), които са на работна среща в Брюксел. Паунова уточни, че е ключово следването на проевропейските идеи, както и възможността младите хора да намерят източник на вдъхновение, което да мотивира действията им. „За съжаление, голяма част от младите хора не се интересуват какво ще се случи след 15 години и не мислят за бъдещето си“, отбеляза още тя. По време на разговора с представителите на МГЕРБ бяха обсъдени предизвикателствата пред евродепутатите.

„Ролята на евродепутата понякога не е достатъчно добре отразявана и това е проблем не само в България“, отбеляза Ева Паунова. По думите й, през последната година и половина от управлението на страната е имало много лоша комуникация и не е случаен фактът, че има нереализирани пари от еврофондове. Тя отбеляза като успех срещите на високо европейско ниво на водещи фигури в ГЕРБ. „Бойко Борисов и Цветан Цветанов, както и други членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, пътуваха изключително много, срещаха се с политически лидери и в ЕНП, и извън нея, и наистина това имаше голямо значение. Сега, връщайки се в управлението, ние можем да започнем с много добър старт и с много добра подкрепа, поне от страна на Европа“, коментира Паунова.

По време на работната среща с представителите на младежката организация на ГЕРБ, евродепутатът очерта приоритетите за действие, като сред водещите нужди на България тя посочи решаването на проблемите в образованието. Ева Паунова отбеляза, че има нужда да се оцени доколко програмата за обмен Еразъм работи и как може тя да стане по-успешна.