Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова участва в панел на високо равнище за бъдещето на дигиталната икономика в рамките на Политическата асамблея на ЕНП в Осло

В понеделник, 1 юни 2015 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова бе говорител в панел на високо равнище за бъдещето на дигиталната икономика. Панелът бе част от дневния ред на Политическата асамблея на Европейската народна партия в Осло, Норвегия.

„Единният цифров пазар не е просто поредната идея, идваща от Брюксел. С напълно функциониращ ЕЦП можем да решим част от проблемите, пред които сме изправени в нашите държави-членки като например високата безработица и бавния икономически растеж“, коментира Паунова. Тя подчерта, че ЕНП и Групата на ЕНП в ЕП са движещата сила на дигиталния проект и че евродепутатите и еврокомисарите от политическото семейство на партията са сред лидерите, работещи по оформянето на неговата регулаторна рамка. Според нея, за да имаме успешен и устойчив икономически модел, е необходимо на национално ниво да подготвим гражданите с нужните дигитални умения и да транформираме индустриите си с помощта на технологиите.

В дебата участие  взеха още председателят на ЕНП Жозеф Дол, заместник-генералният секретар на ЕНП Кристиан Кремер, евродепутатът и бивш министър за дигитализацията на Полша Михал Бони, както и държавният секретар на норвежкото министерство за местното правителство и модернизацията Пол Шафе.Политическата асамблея на ЕНП събра на едно място лидери от цялото семейство на партията, включително и от партии от страни-членки, които не са част от ЕС. Освен от Ева Паунова, на заседанието в Осло ПП ГЕРБ бе представена и от евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков.