Евродепутатът Ева Паунова насърчава реализирането на стратегията Образование и обучение 2020

Повече от всякога Европа се нуждае от хора с необходимите умения, които ще им помогнат да бъдат двигател на иновации и на икономика, базирана на знанието. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова в рамките на дебат в пленарна зала на Европейския парламент на 23 юни 2016 г.

Паунова подчерта, че „изпълнението не 4-те ключови цели на стратегията Образование и обучение 2020 е ключов фактор за постигането на целта работната сила да притежава нужните умения и компетентности, за да бъде Европа конкурентноспособна в глобалната и дигитална икономика на XXI век.“

Ева Паунова подкрепя приобщаващ модел на образование и обучение, фокусиран върху обмен на добри практики, споделено учене, ефективно събиране и използване на информация и доказателства за това какво работи и подкрепа на целенасочени реформи в политиките.

Евродепутатът отдели специално внимание на засилване на фокуса върху образование за креативност, иновативност и предприемачество, което следва да бъде част от всички етапи на подготовка за децата и младите хора. Реализирането на този тип образование е важно условие за това младите хора да бъдат успешно реализирани и високопродуктивни за себе си и за своите общности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *