Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Впечатляващо е, че само за последните 8 месеца Хасково привлече 100 млн лв. инвестиции

„Поздравявам г-н Беливанов и неговия екип за видимите резултати от управлението му в Хасково за последните осем месеца, откакто встъпи в длъжност. Градът е един от малкото в България, които разработиха и приеха наредба за насърчаване на инвестициите, а също така е и един от първенците по саниране на жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност“, заяви Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) след работната си среща с кмета на Хасково Добри Беливанов. В срещата провела се в петък, 24 юни 2016 г., участва и народният представител Евгения Ангелова. Срещата е част от работното посещение на българския евродепутат в града, в който тя има европейски информационен офис от 2015 г.

Основна тема на разговора беше предстоящото през следващата седмица посещение в Брюксел на представители на бизнеса от Хасково, които ще имат възможност да се срещнат с потенциални партньори и инвеститори в белгийската столица. Двамата разговаряха и за току що излезлите резултати от референдума във Великобритания и евентуалните последици от напускане на Европейския съюз от страна на Обединеното кралство.

Сред обсъдените теми беше и развитието на потенциала на младите в града и региона. Като конкретна стъпка в тази посока двамата обявиха плановете скоро и в Хасково да се състои събитие от националната кампания „Научи ме да умея“, целяща младежите да придобият необхдоимите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в местни компании. Освен това Ева Паунова е патрон на серията от състезания по програмиране за ученици Code4Tech, второто от които се състои на 23 и 24 юни 2016 г. именно в Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *