Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): За осъществяване на Стратегията на ЕК за Единния цифров пазар е необходим цялостен подход във всички държави-членки

„Стратегията на Комисията относно Единния цифров пазар поставя амбициозни цели пред цяла Европа и аз, като член на Европейския парламент, очаквам с нетърпение да започна работа по законодателните предложения, които следва да бъдат направени от нея. За да имаме, обаче, завършен Единен цифров пазар в Европа основната отговорност е на първо място в самите държави-членки и добрата новина е, че правителството на България продължава последователната си политика в тази посока“.

 

Така коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова обявената от заместник-председателя на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип днес, сряда, 6 май 2015 г., Стратегия за Единен цифров пазар в Европа. Предложението очертава 16 инициативи, обхващащи електронното управление, дигиталните умения, електронната търговия, телекомуникационния сектор, авторското право и свободното движение на информация.

 

Според Ева Паунова е ключово, че еврокомисарите и Комисията като цяло имат ясното съзнание, че светът, в който живеем, е цифров по подразбиране и всички ние трябва приемем цифровизацията като  петата свобода на Единния цифров пазар. Имаме нужда от цялостен подход, който да гарантира мястото на Европа като световен икономически лидер в технологичния сектор. Преди всичко, Европа трябва да се превърне в място, където всички граждани имат по-високо качество на живот както офлайн, така и онлайн.