Ева Паунова ще се включи в публична дискусия за ЕС като най-успешния мирен проект

Ева Паунова ще се включи в публична дискусия за ЕС като най-успешния мирен проект

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова ще се включи в дискусия на тема „ЕС на кръстопът: предизвикателства и перспективи пред най-успешния мирен проект в историята“. Събитието ще се състои в петък, 8 май, в Дома на Европа в София (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) от 10.00 до 12.00 часа.

Дебатът е организиран съвместно от Информационното бюро на Европейския парламент в България, Европейското движение и Съюза на европейските федералисти. В него ще се включат също вицепремиерът Меглена Кунева, евродепутатите Илияна Йотова (С&Д) и Искра Михайлова (АЛДЕ), Н. Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Холандия, Сара Райли, временно изпълняващ длъжността посланик на Великобритания в България и Томас Пфане, ръководител на икономическия отдел в Германското посолство.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са: реални или преувеличени са заплахите за мира, свободата, демокрацията и солидарността; европейски или национални отговори да търсим на новите предизвикателства; как да увеличим капацитета на ЕС, за да поеме по-голяма глобална отговорност.

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Моля да потвърдите участието си на тел. 02/987 22 85 или по ел. поща на адрес: embg@scas.acad.bg