Ева Паунова стана посланик на Европейската Мрежа за Предприемаческо Образование

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова стана посланик на Европейската Мрежа за Предприемаческо Образование EE-HUB – общоевропейска инициатива, чието начало беше поставено на 5 май 2015г в Брюксел от Джуниър Ачийвмънт Европа. „Чрез стратегическото партньорство между експерти, бизнес и политици, EE-HUB ще даде тласък на образованието за предприемачи в цяла Европа. Радвам се, че имам възможност да стана част от тази мрежа и да разпространя нейното послание“, коментира г-жа Паунова

Българският евродепутат беше домакин на учредителната конференция, с която беше даден старт на проекта и бяха очертани целите за следващите 3 години. Основната цел на инициативата е в синхрон с инициативата на Европейската Комисия да осигури предприемачески опит за всяко дете преди завършването на средно образование. „Формирането на този алианс е прогрес в една много важна сфера – в изграждането на едно младо поколение от предприемачи, бизнесмени, откриватели, лидери“, заяви Ева Паунова във встъпителната реч при откриването на събитието.

Българският евродепутат също участва в от един от панелите на конференцията на тема „Предприемаческо образование и дигиталните технологии“, в който се включиха Джо Дебларе, директор на Accenture Европа, Ариел Екстейн, директор на LinkedIn и Джон Хигинс, директор на DIGITALEUROPE. Според панелистите, предприемачеството не може да се развива без дигиталните технологии, което от своя страна изисква създаването на електронни умения у младите – теза, която г-жа Паунова защитава и в ролята си на посланик за eSkills for Jobs 2015-2016, инициатива на ЕК.

 

Европейската мрежа за предприемаческо образование се ръководи от консорциум (Джуниър Ачийвмънт Европа, Eurochambers, SEECEL, EUproVET) и обединява експерти от правителството, бизнеса и академичните среди от над 20 страни.