Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) стана посланик на кампанията на ЕК за развиване на електронните умения

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова стана посланик на кампанията на Европейската комисия  за  развиване на електронните умения в ЕС. Кампанията се реализира едновременно в 21 страни-членки на ЕС, като евродепутатът ще отговаря за нея в рамките на България.  Това бе обявено по време на бизнес закуска на тема „Електронните умения за създаване на заетост и икономически растеж”, което даде старт на кампанията „eSkills for Jobs 2015-2016“ у нас.

 

„ИКТ браншът е един от най-стабилните в нашата страна и за това трябва да осигурим повече квалифицирани кадри за неговото развитие. Електронните умения са необходими на всеки един модерен европеец, за да може да се възползва от преимуществата на електронната търговия и управление, които искаме да доразвием в България“, коментира Паунова. Българският евродепутат е и един от инициаторите на „Образование България 2030“ – мащабна инициатива за осигуряването на равен достъп до качествено образование, включващо електронните умения, за всеки българин.

 

Дейностите на евродепутата в ролята на посланик на е-уменията включват промотирането им с цел преодоляване на недостига на кадри в ИКТ индустрията на централноевропейско и национално ниво. Същевременно тя ще работи по политики, целящи да спомогнат за намаляване на безработицата сред младите европейски граждани. Кампанията „eSkills for Jobs 2015-2016“ е продължение на кампанията от 2014 г., за която Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е изпълнител за България.